عوارض کاشت مژه

کاشت مژه: آیا ارزش ریسک‌های آن را دارد؟

اگر شما نیز قصد دارید این کار را انجام دهید، بهتر است با معایب و عوارض احتمالی کاشت مژه آشنا شوید که در این مقاله به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

آیا کاشت مژه عوارض دارد؟

کاشت مژه معمولاً به دو صورت دائمی یا موقت در کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی انجام می‌شود. در روش موقت، که همان اکستنشن مژه نامیده می‌شود، الیاف مژه به صورت مجزا و با استفاده از چسب مخصوص به مژه‌های طبیعی شما افزوده می‌شوند. در حالت دائمی که فرآیندی مشابه کاشت مو دارد، از موهای خود فرد برای این کار استفاده می‌شود.

اگر این فرآیند توسط افراد غیرحرفه‌ای و با مواد غیراستاندارد و بدون رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد، ممکن است به ریشه‌ی مژه‌ها آسیب‌های جدی وارد کند و عوارض مختلفی را در پی داشته باشد.

معایب کاشت مژه

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

اگر قصد دارید با کاشت مژه یا اکستنشن، زیبایی مژه‌های خود را افزایش دهید، ضروری است که با عوارض و معایب احتمالی این روش‌ها آشنا شوید. به‌رغم اینکه این فرآیندها می‌توانند به چشم‌ها جلوه‌ای جذاب‌تر بدهند، اما ممکن است خطرات و مشکلات زیر را به همراه داشته باشند:

حساسیت به چسب مژه

چسب‌های به‌کاررفته در کاشت مژه موقت یکی از عوامل اصلی بروز حساسیت‌های پوستی و عوارض گوناگون هستند. از آنجا که این چسب‌ها از ترکیبات شیمیایی مختلفی ساخته می‌شوند، برخی از افراد ممکن است به آن‌ها حساسیت نشان دهند.

“`

افرادی که نسبت به مواد ‌موجود در مژه‌های مصنوعی حساسیت دارند، ممکن است با مشکلات زیر در پوست و چشمان خود مواجه شوند:

  • التهاب و ورم پلک‌ها
  • کهیر
  • سوزش و خارش
  • قرمزی چشم‌ها
  • پرخون شدن چشم‌ها
  • درد و ورم اطراف چشم

توجه: بهتر است قبل از انجام کاشت، مقداری از چسب را روی مچ دست خود آزمایش کنید و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید. در این مدت در صورت وجود حساسیت به ترکیبات چسب، علائم آلرژی ظاهر می‌شوند.

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

خطر بروز عفونت

یکی از مهم‌ترین معایب کاشت مژه، خطر عفونت و التهاب چشم‌ها است که ممکن است در زمان کاشت به خاطر عدم رعایت نکات بهداشتی یا بعد از آن به دلیل نادیده گرفتن مسائل مراقبتی ایجاد شود. در این شرایط، گرد و غبار و آلودگی‌ها در بین مژه‌ها باقی مانده و منجر به التهاب پلک و چشم‌ها می‌شوند.

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

تولید گل مژه

گل مژه یک برآمدگی کوچک، قرمز و دردناک است که ممکن است بر روی لبه‌ی داخلی یا خارجی پلک ظاهر شود. گاهاً این عارضه به دنبال عفونت ناشی از کاشت به وجود می‌آید. بنابراین، در حین شستشوی صورت، بهتر است مژه‌ها و پلک‌هایتان را به آرامی بشویید و از صابون‌های ملایم برای حذف آلودگی‌ها استفاده کنید.

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

التهاب چشم

همانطور که مشاهده کردید، عفونت چشم یکی از عوارض کاشت مژه است که التهاب و ورم آن‌ها را نیز به همراه دارد. در این شرایط، ممکن است ناچاراً چشمان خود را بخارانید و تماس الیاف مژه‌های مصنوعی با غشای چشم، تحریک بیشتری ایجاد کند. در مواردی حتی ممکن است الیاف مژه در غشای چشم گیر بیفتند که در این صورت تنها راه حل، جراحی است.

ریزش مژه به دلیل نازکی

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

گاهی اوقات افرادی که به ریزش مژه یا مژه‌های کم‌پشت مبتلا هستند، تصمیم به کاشت مژه می‌گیرند؛ اما چسبیدن مژه‌های مصنوعی با استفاده از ترکیبات شیمیایی به پیاز مژه، فشار زیادی به آن‌ها وارد می‌کند که نتیجه‌اش نازک‌تر شدن بیشتر مژه‌ها و افزایش ریزش آن‌ها خواهد بود.

حساسیت به مژه مصنوعی

بعضی خانم‌ها نسبت به مواد به کار رفته در مژه‌های مصنوعی مانند نایلون و الیاف ابریشم حساسیت نشان می‌دهند؛ به همین دلیل، پس از کاشت، چشمان آن‌ها تحریک شده و نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهند. به همین واسطه، بروز اگزما، التهاب و تغییر رنگ پوست نیز از دیگر معایب کاشت مژه است که به دلیل حساسیت به الیاف آن‌ها ایجاد می‌شود.

 

افتادگی پلک

برخی از روش‌های کاشت مژه مانند مژه‌های مگنتی ممکن است به مرور زمان باعث کشیده شدن پلک‌ها به سمت پایین شوند که نتیجه آن افتادگی پلک است. در چنین شرایطی، تنها راه درمان، جراحی خواهد بود.

خشکی چشم

اگر پس از کاشت مژه در ۲۴ ساعت اول از شستن و تماس با آب، محصولات روغنی و کرم‌ها پرهیز نکنید، آلودگی‌ها می‌توانند به مژه‌ها بچسبند و موجب مسدود شدن غدد چربی شوند. این امر باعث خشکی و کاهش رطوبت چشم‌ها خواهد شد.

نکات قبل از کاشت مژه

با وجود معایب مختلفی که در قسمت‌های قبلی بررسی شد، اگر تصمیم به کاشت مژه دارید، می‌توانید با رعایت نکات زیر، ریسک بروز مشکلات و حساسیت‌های احتمالی را کاهش دهید:

  • اگر به لاتکس حساسیت دارید، این موضوع را به پزشک یا متخصص زیبایی اطلاع دهید تا از چسبی فاقد این ترکیب استفاده کند.
  • افرادی که مشکلات پوستی دارند بهتر است از کاشت مژه خودداری کنند.
  • محل انجام کاشت باید تمیز و عاری از آلودگی باشد.
  • در زمان کاشت، برای جلوگیری از تحریک چشم‌ها، باید آن‌ها را ببندید.
  • از استریل بودن ابزارهای مورد استفاده اطمینان حاصل کنید.
  • تا حد امکان، به جای کاشت مژه از روش‌های کم‌خطر مانند استفاده از روغن بادام تلخ برای تقویت مژه‌ها استفاده کنید.
  • همیشه به یک متخصص ماهر و تجارب در حوزه کاشت مژه مراجعه کنید.
  • برخی از سالن‌ها ممکن است از چسب ناخن به جای چسب مژه استفاده کنند که این موضوع می‌تواند برای چشم‌ها خطرناک باشد؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که چسب مورد استفاده مخصوص مژه است.
  • مراقبت و نگهداری از مژه‌های کوتاه معمولاً راحت‌تر است.
  • اگر به تازگی تحت جراحی لیزیک، شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی قرار گرفته‌اید، از کاشت مژه به شدت پرهیز کنید.

کاشت مژه چه معایبی دارد؟ | آشنایی با معایب کاشت مژه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

حساسیت و ناراحتی خفیف بعد از کاشت مژه طبیعی است و می‌توان آن را با کمپرس یخ یا قطره چشم کاهش داد؛ اما اگر خارش و سوزش شما شدید باشد یا احساس کنید که بر روی مژه‌ها شوره وجود دارد، باید فوراً به پزشک چشم یا متخصص پوست مراجعه کنید تا با تجویز دارو، مشکل رفع گردد.

کلام آخر

همان‌طور که دیدید، معایب کاشت مژه می‌توانند در شرایط غیر بهداشتی و زیر نظر افراد غیرمتخصص بیشتر احساس شوند؛ به همین دلیل، بهترین روش این است که تا حد ممکن از این کار خودداری نموده یا در صورت تمایل، کلینیک‌های معتبر را برای کاشت انتخاب کنید.

بنر ارسال کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

آخرین مطالب

کلینیک ها

برچسب ها

مجله زیبایی بیوتی کلوب می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها